مقاله هوش مصنوعی در صنایع خلاق توسط انانتراسیریچای و بول نگاشته و در سال ۲۰۲۱ در Springer nature به صورت آنلاین منتشر شده است. این مقاله در پنج بخش، نحوه استفاده از هوش مصنوعی و فناوریهای آن را در برنامههای کاربردی مرتبط با صنایع خلاق مورد بررسی قرار میدهد.
نویسندگان در بخش اول این مقاله بین استفاده از هوش مصنوعی مبتنی بر یادگیری ماشین به عنوان یک ابزار خلاقانه و ظرفیت آن به عنوان یک خالق تفاوت قائل میشوند و پیشبینی آنها این است که در آینده نزدیک، هوش مصنوعی مبتنی بر یادگیری ماشین به طور گستردهتری به عنوان یک ابزار یا دستیار مشارکتی برای خلاقیت، حمایت از کسب، تولید، توزیع، تحویل و تعاملپذیری مورد استفاده قرار خواهد گرفت. بنابراین، ظرفیت هوش مصنوعی (یا توسعهدهندگان آن) نیز برای کسب برتری در حوزه خلاقیت، در رقابت با خلاقیتهای انسانی بر اساس فناوریهای معاصر محدود است.
در بخش دوم این مقاله، مقدمهای بر هوش مصنوعی بیان شده است که در آن انواع مختلف هوش مصنوعی به صورت جزء به جزء و با ذکر نمونه مورد بررسی قرار گرفتهاند. این بخشها متشکل از موارد زیر است: ۱- یادگیری ماشین، نورونها و شبکههای عصبی مصنوعی ۲- مقدمهای بر شبکههای عصبی مبتنی بر یادگیری عمیق و ۳- فناوریهای فعلی هوش مصنوعی.
بخش سوم این مقاله به هوش مصنوعی و کاربرد آن در صنایع خلاق اشاره میکند. این کاربردها در جداولی به صورت مجزا و با ذکر نوع تکنولوژی دستهبندی شدهاند. از جمله این کاربردها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- تولید محتوا (تولید فیلم و فیلمنامهنویسی، روزنامهنگاری و تولید متن، تولید موسیقی، تولید عکس، پویانمایی، واقعیت مجازی، برساخت عمیق)
۲- تحلیل اطلاعات و دادهها (طبقهبندی متن، تبلیغات و تحلیل فیلم، تحلیل محتوا، دستیاران هوشمند، سیستمهای بازیابی)
۳- پیشپردازش و بهبود محتوا (بهبود وضوح تصویر و رنگ در رسانه، شفافسازی تصاویر، حذف صدای زائد از تصاویر، ترمیم تصاویر آسیبدیده، جلوههای ویژه بصری)
۴- استخراج اطلاعات و پردازش آن (جداسازی، شناخت، آشکارسازی اهداف، دنبال کردن)
۵- فشردهسازی اطلاعات
در بخش چهارم این مقاله چالشهای پیش روی هوش مصنوعی در صنایع خلاق در قالب مسائل اخلاقی و تأثیرات آن بر آینده این فناوری، نقش انسان در حلقه هوش مصنوعی و مسائل و عوامل تاثیرگذار بر آینده فناوری هوش مصنوعی مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
در نهایت در بخش پنجم و بر اساس نتیجهگیری این مقاله مشخص میشود که هوش مصنوعی مبتنی بر یادگیری ماشین، در طیف وسیعی از برنامههای کاربردی خلاقانه پیشرفت کرده است. علاوه برآن، این مفهوم حاصل میشود که در زمینه صنایع خلاق، حداکثر بهرهبرداری از هوش مصنوعی در جایی حاصل خواهد شد که تمرکز آن بر انسانمحوری باشد؛ یعنی جایی که به جای جایگزینی خلاقیت انسان، بر اساس تقویت آن طراحی شده است.
برای دانلود این فایل اینجا کلیک کنید.